Про це на своїй сторінці у Facebook написав український державний і політичний діяч, народний депутат Верховної Ради України III, V та VI скликання, екс-міністр з питань житлово-комунального господарства Олексій Кучеренко.

 Зокрема він зазначив, що міжнародні аудитори виявили  «ланцюжок», за якою гроші МВФ Нацбанк України під різними «економічними» приводами перераховував на рахунки націоналізованого «ПриватБанку». А вже з «ПриватБанку» міжнародні мільйони йшли в декількох напрямках. Аудит з'ясував, що гроші отримували підставні особи з оточення Президента України Петра Порошенка та екс-міністра фінансів Наталії Яресько.

««Дірка» в «Приваті» оцінюється до 180 млрд грн», - написав Кучеренко.

Як повідомляє видання from-ua.com  аудиторська перевірка в «Приват Банку» міжнародною компанією «Price Waterhouse Coopers» викрила відповідні схеми розкрадання українських кредитів призначених для реформ та боротьби з корупцією.   Офіційно інформацію так і не оприлюднили - втрутилися впливові люди Президента,пише  видання.

У «Приват Банку» наполегливо ухиляються від коментарів, але від послуг «Price Waterhouse Coopers» раптово відмовилися і вже підшукали більш «поміркованим» аудитора.

Нацбанк вважає, що аудитори «Price Waterhouse Coopers» зробили неправильні висновки. У підсумку, аудиторів не просто «звільнили», НБУ наполіг на тому, щоб український офіс «Price Waterhouse Coopers» взагалі закрили. Під тиском НБУ Фонд державного майна скасував компанії «Price Waterhouse Coopers» сертифікат оцінювача, проте через 6 днів вони отримали новий. Але НБУ не припинили переслідування компанії.

Джерело в компанії «Price Waterhouse Coopers» повідомляє, що результат аудиту направлений американській стороні, яка фінансувала українські кредити, призначені для реформ. За його словами, аудитори виявили нецільове використання великих позик, які перераховували Україні (а фактично НБУ) через Міжнародний валютний фонд.

Міжнародний валютний фонд прийняв рішення провести аудиторську перевірку Нацбанку України на предмет зловживання при використанні кредитних траншів. В НБУ цю інформацію не підтверджують, але і не спростовують.  Експерти, які мали доступ до результатів перевірки використання кредитів МВФ, кажуть, що в Україну потрапляло тільки 30% виділених на реформи грошей. Саме ці 30 % проводило через «ПриватБанк» керівництво країни і ховало на своїх особистих рахунках.  Решта ж 70% грошей, за деякими даними, в Україну так і не потрапили. Їх роздерибанили між собою структури, афільовані з директор-розпорядником Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард, помічником державного секретаря США у справах Європи і Євразії Вікторією Нулланді, американським дипломатом Мадлен Олбрайт. У цьому списку є й інші відомі прізвища. По суті, більшу частину кредитів, які призначалися народу України, ці персони забрали собі в рахунок «відсотків» за послуги лобіювання цих кредитів для нашої країни.

Очевидно, що чиновники МВФ, замішані в розкраданні кредитних грошей, не зацікавлені провести чесний аудит Нацбанку. Експерти припускають, що Лагард обере для аудиту НБУ «свою» компанію. Можливо, ці аудитори будуть близькими до Мадлен Олбрайт.

Які наслідки від цієї міжнародної афери для України? Однозначно - дуже серйозні. За фактом, кредити МВФ «освоїли» Порошенко і Лагард, але повертати ці мільйони разом з відсотками будуть українці. Адже за документами, гроші пішли на реформи і боротьбу з корупцією.

 

 «Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ