Російські журналісти виявили ознаки підробки «документів», які Росія представила в якості підтвердження своєї непричетності до збиття пасажирського лайнера Malaysia Airlines в 2014 році.

Про це пише «Сегодня».

Спецкор «Нової газети» Павло Канигін нагадує, що в доповіді Міноборони РФ привели серійний номер двигуна ракети - 8869032, вказаний на залишках корпусу, який слідчі Міжнародної спільної слідчої групи (JIT) представили на презентації в травні 2018 року.

Приймаючи заяву JIT, що двигун з таким номером виготовили на заводі в Долгопрудному, Росія привела в якості основних доказів «зведену відомість на виріб», «відновлений оригінал формуляра на двигун» і «журнал прийнятої продукції» з архіву заводу.

У той же час представник російського Міноборони не пояснив, чому замість оригіналу «формуляра» був пред'явлений «відновлений оригінал формуляра» (хоча ГОСТ СРСР 19.601-78 від 1 січня 1980 року дозволяє виготовляти відновлений оригінал після складання акту про списання що стало непридатним або втраченого оригіналу ).

І в «зведеній відомості», і в «відновленому оригіналі формуляра на двигун» вказується, що ракета була виготовлена ​​24 грудня 1986 року. Однак зазначена дата заповнення останнього документа співробітницею Дмитрієвою 14 січня 1986 року.

«Виходить, відповідальна Дмитрієва виготовила копію документа на готовий виріб майже за рік до його виробництва?», - пише Канигін.

Крім того, вивчивши почерки тих, хто заповнював «зведені відомості на виріб», кореспондент зазначає, що в змісті і в самому тексті вони відрізняються. Також відрізняються кольори чорнила, які використовувалися при заповненні відомості.

Підсумувавши, Канигін констатує, що хтось втрутився в документ Дмитрієвої і що він «ймовірно, не мав відношення до ракети, випущеної у »Боїнгу".

Днями російське Міністерство оборони звинуватило Україну в авіакатастрофі Boeing на окупованому Донбасі.

Нагадаємо, що після презентації російського міністерства в МЗС України заявили, що єдиною доведеною версією події є та, згідно з якою Boeing збили російські військові.

Крім того, підтримали висновки розслідування міжнародної комісії і в Євросоюзі.

ІА "Вголос": НОВИНИ