Про це заявив журналістам речник президента РФ Дмитро Пєсков, повідомляє ТАСС.

«Звичайно, це буде розглянуто, але термінів я не можу назвати», – повідомив він.

Водночас, у відповідь на запитання, чи достатньо з погляду закону звернення матері Сенцова для його помилування, заявив: 

«Якщо я правильно пам'ятаю, такі випадки в законі не прописані, там конкретно вказано, що має статися, щоб була ініційована процедура помилування».

Він зауважив, що в Кремлі знають про цей лист із повідомлень ЗМІ.

«Дійсно, нам відомо сьогодні стало вранці з повідомлень засобів масової інформації про те, що таке звернення зроблено. Однак за нашими каналами мені не відомо, що надходило таке звернення», – зазначив Пєсков.

«Ви знаєте, що ми, звичайно, уважно ставимося до повідомлень ЗМІ, але сприймати це як звернення офіційне через ЗМІ ми не можемо. Тому зачекаємо, коли воно надійде. Безумовно, воно буде розглянуто, воно не залишиться без уваги. Але наскільки це може бути приводом для конкретних дій у плані ініціювання процедури помилування, я зараз вам сказати не можу», – заявив Пєсков.

Як відомо, сьогодні, 13 липня, заручнику Кремля Олегу Сенцову виповнюється 42 роки.

Мати Сенцова звернулася до Путіна з проханням помилувати сина.

Як відомо, 14 травня незаконно засуджений в Росії Олег Сенцов почав безстрокове голодування, вимогою якого є звільнення українських бранців Кремля. 

Український режисер Олег Сенцов сказав, що голодуватиме навіть до фатального кінця.

Нагадаємо, Уповноважений Верховної Ради України Людмила Денісова заявила, що керівництво російської колонії не пустило її на зустріч із Олегом Сенцовим та відмовилось надавати будь-яку інформацію. Російський омбудсмен Тетяна Москалькова стверджує, що він припинив голодування.

Окрім того, 5 липня двоюрідна сестра незаконно засудженогов Росії Олега Сенцова вперше за 4 роки зустрілась з братом.

Також у мережі з'явилося перше за 2 роки відео з Сенцовим у російській колонії.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ