Про це повідомляє російське державне інформагентство ТАСС із посиланням на прес-службу МЗС Росії.

«З цього тижня ми не акредитуємо російські ЗМІ (на заходи МЗС – ред.)», – сказали в прес-службі у відповідь на прохання дозволити кореспонденту агентства бути присутнім на підході до преси міністрів закордонних справ України Павла Клімкіна та Великобританії Філіпа Хеммонда.

У відповідь на це уповноважений МЗС РФ з питань прав людини, демократії та верховенства права Костянтин Долгов заявив, що такий крок – абсолютно безпідставний, пише «Взгляд».

«Це абсолютно контрпродуктивне рішення, безпідставне, – сказав Долгов. – Це черговий крок у руслі відомого рішення за лінією Верховної Ради. Це зачистка інформаційного поля, яка, як ми бачимо, триває. Це зачистка від неугодних російських ЗМІ».

За його словами, такі рішення є «порушенням зобов'язань України у сфері свободи слова та інформації».

«Це черговий абсолютно деструктивний крок, який матиме згубні наслідки саме для українських громадян, тому що мільйони позбавляють доступу до засобів інформації, мовою яких вони говорять», – вважає Долгов.

Як писав «Вголос», 12 лютого 2015 року Верховна Рада ухвалила постанову про тимчасове призупинення акредитації журналістів і технічних працівників деяких засобів масової інформації Росії при органах державної влади України. 

ІА "Вголос": НОВИНИ