Таким чином Геращенко відреагувала на «ультиматум», який висунули Президентові Порошенку мітингарі під ВРУ сьогодні ввечері. Відповідний допис віце-спікер залишила у Facebook (текст в оригіналі):

«Мій ультиматум Соболєву .

Протягом п'яти робочих днів :

1. Сплатити суму зламаних у ВР мікрофонів. Можна з грошей, виділених на  «акції протесту». Це державне майно і до нього треба ставитися краще , ніж до свого особистого. Неважливо, хто псує держмайно - корупціонери чи антикорупціонери, покривати збитки державі мають і ті, й інші.

2. Зняти з себе Державний прапор і перестати використовувати його як плащ гладіатора з дитячих коміксів чи банний рушник.

3. Негайно прибрати Маріїнський парк і дати можливість киянам і гостям столиці насолодитися золотою осінью в найкращому київському парку.

4. Негайно прибрати свій хлам з проїжджої частини і розблокувати рух автомобілів в місті, яке потерпає від корок.

5. Взяти публічну відповідальність на себе і своїх подєльніков з фракції за редути і цирк , влаштований ними взимку на Донбасі , які нанесли збитки українському бюджету в розмірі 1% ВВП на 2017 рік і відтермінували звільнення заручників.

Інших учасників цього лицедійства я в минулому житті не знала (Єгор колись був дуже хорошим економічним журналістом, я його шанувала і читала). Тому до інших учасників цирку в мене запитань і ультиматумів немає. Всі єврооптимісти, які тіпа відмежувалисят- поводяться як завжди, спочатку влаштовують провокацію, потім в кущі. Так було завжди, остання ганьба на кордоні, де шматували наших прикордонників, в вони тіпа не при чьому. Да, єдине, було б класно, щоб Альона Шкрум пострімила з табора пікетчіків, там такі перли можна позаписувати, куди там історії з «козлами» . Але оптимісти, й особливо оптімістки- це ніжні Мальвіни, вони тільки зі сцен виступають, народ і намети - це для Буратін. Не для них.....

Захоплююся витримкою Нацполіції.

Р. S. Також в мене ультиматум до Самопомочі- вгамуйте своїх депутатів , в вас же там жорстка дисципліна. І дайте Києву нормально працювати наступний тиждень, без заблокованої центральної вулиці і без загадженого вашою першою п'ятіркою парку (семенченко і Соболєв - це перша п'ятірка. Самопомочі, найкращі з найращих, прости Господи). Депутата Наталю Веселову, яка бореться за переселенців, Самопоміч вишвирнула з фракції цього тижня . А дії цих двох, які тероризують Київ - мовчить і підтримує .

PP. SS. Як треба, за годину зберу під цим ультиматумом 150 підписів - для солідності і зєркальності, так би мовити».

Як уже писав «Вголос», раніше на надто адекватним постом на «ультиматум» Порошенку відповів радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк.

Раніше нардеп Єгор Соболєв повідомив, що ветерани війни за Незалежність утворили військовий табір і дали чинному Президенту 5 робочих днів на внесення до Парламенту законів про Антикорупційний суд та про імпічмент.

«Це лише перші потрібні кроки. Вирішили не зупинятися до досягнення трьох цілей: позбавлення влади всіх олігархів, покарання всіх зрадників та топ-корупціонерів, встановлення неминучості дії законів. З такими хлопцями все має вийти», - зазначив депутат.

Разом з тим, «Інтерфакс» пише, що «людина, яка представилася офіцером батальйону «Донбас» з позивним «Катана», зачитала вимоги до президента України Петра Порошенка: протягом 5 робочих днів, з понеділка, внести в Парламент законопроект про імпічмент президента, а також про Антикорупційний суд».

Як відомо, акція «Всеукраїнський збір» за велику політичну реформу розпочалася під стінами Верховної Ради у вівторок, 17 жовтня. Її учасники вимагають ухвалити закони про скасування депутатської недоторканності, створення Антикорупційного суду і зміни виборчого законодавства.

ІА "Вголос": НОВИНИ