Сьогодні, 16 лютого, Труханова на сесії міськради зустріли криками «У відставку» і оплесками, коли той заходив до зали засідань, – пише Українська правда.

«Дякую, колеги, сідайте», – сказав мер Одеси.  

Частина депутатів почали вигукувати «Ганьба» і «Труханова у відставку!». Ці вигуки також зірвали овації.

Однак Труханов на це не зважав, він озвучив кількість присутніх у залі і заявив, що рада правочинна розпочати засідання. Вигуки «Труханова у відставку» лунали навіть під час державного гімну, але потім стихли.

На сесії присутній нардеп від БПП Дмитро Голубов, який взяв Труханова на поруки.   

Нагадаємо, що вчора Солом'янський районний суд Києва обрав Геннадію Труханову запобіжний захід у вигляді особистої поруки. Спеціалізована антикорупційна прокуратура просила суд арештувати одеського мера з альтернативою застави в сумі 50 мільйонів гривень.

Як писав «Вголос», під Солом'янським судом 15 лютого, де обирали запобіжний захід Геннадію Труханову, відбулися сутички і затримання. Один нацгвардієць отримав кульове поранення у ногу.

Відомо, що 14 лютого міського голову Одеси затримали прикордонники в аеропорту «Бориспіль» і передали співробітникам Національного антикорупційного бюро України.

Під час затримання в аеропорту «Бориспіль» міський голова Одеси Геннадій Труханов не чинив опору прикордонникам.

Згодом, в Антикорупційному бюро офіційно підтвердили затримання Труханова і його заступника за підозрою у заволодінні майном.

Одеського мера не змогли доставити у суд одразу після затримання через відсутність технічної можливості.

Раніше 13 лютого стало відомо, що НАБУ доставила в мерію Одеси повідомлення про підозру меру міста Геннадію Труханову та чотирьом його підлеглим.

За версією слідства, зазначені особи можуть бути причетні до схеми із завдання збитків місцевому бюджету Одеси. Так, у вересні 2016 року мерія Одеси придбала будівлю, яка раніше входила до цілісного майнового комплексу ДП «Завод «Краян», за 185 млн грн у приватної структури, яка на початку 2016 року сама придбала цей комплекс на аукціоні, організованим ліквідатором держпідприємства, за 11,5 млн грн.

Отримані від мерії 185 млн грн фірма-продавець спробувала перерахувати компанії з ознаками фіктивності, керівник якої наразі перебуває в зоні АТО.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ