Сьогодні під час прес-конференції у парламенті він заявив, що Кримський півострів цілком на законних підставах може належати США.

Аргументуючи свою позицію, нардеп навів декілька «історичних фактів».

«В 1920 році Росія отримала кредит в розмірі 50 мільйонів доларів від уряду США. Вони «заклали» Крим, як територію, яка мала б бути передана США, якщо цей кредит не буде повернутий або не будуть сплачені відсотки», – зазначив Артеменко.

За його словами, у 1954 сплив термін погашення отриманої Росією суми і саме тоді РФРСР вирішила передати Крим УРСР.

«Я переконаний, що саме тому Крим був переданий Українській РСР, щоб зберегти цю територію за Радянським Союзом. Я переконаний, що Крим був переданий саме як Автономна Республіка в складі Української РСР, щоб не сплачувати борги, які існували офіційно у СРСР», – наголосив депутат.

Він додав, що США вже навіть мали проект, який називався «нова Каліфорнія» і планували його реалізувати на території Криму.

За словами нардепа, зрозуміло, чому цього питання ні в Україні, ні в світі ніхто не згадував, бо це питання не вирішене – це справа, яка може де-юре підтвердити належність цієї території (території Криму) не Російській Федерації, а США.

Як уже повідомляв «Вголос», за тиждень до того, як Майкл Флінн пішов з посади радника президента США з національної безпеки, в його офіс був доставлений пакет з пропозиціями про те, як глава Білого дому Дональд Трамп міг би зняти санкції з Росії. Про це пише газета The New York Times.

За інформацією видання, у складанні документа, брав участь депутат Верховної Ради України Андрій Артеменко, тодішній член фракції Радикальної партії.

ІА "Вголос": НОВИНИ