Про це розповів «глава» комітету «кримського парламенту» із санаторно-курортного комплексу і туризму Олексій Черняк, повідомляє РБК.

«Перша група з більше ніж 20 осіб була 9 травня в Севастополі. Попередні замовлення вже надходять на вересень», – цитують Черняка РІА «Новости».

Чиновник запевняє, що «влада» зможе вразити китайців історико-пізнавальними маршрутами.

«Ми будемо вести переговори з формування організованих груп туристів із Китаю до Криму, а також залучення китайських інвестицій для створення мережі ресторанних об'єктів, що спеціалізуються на їхній національній кухні», – зазначив Черняк.

Нагадаємо, після окупації півострова, 1 квітня 2014 року перший віце-прем’єр Криму Рустам Теміргалієв заявив, що розраховує на масовий наплив туристів на півострів після входження республіки у склад Російської Федерації. У «міністерстві курортів» Криму напрогнозували, що цього сезону в них відпочине не менше людей, аніж торік – 6 мільйонів.

Також лідер ЛДПР Володимир Жириновський на зустрічі депутатів Держдуми з делегацією Криму 19 березня заявив, що цього року на півострові буде небувалий наплив російських туристів і що кримчани «захлиснуться від наших туристів», повідомляє «НТВ-Мир».

Однак, попри всі очікування, самопроголошена влада Криму повідомила, що кількість туристів, які відвідали півострів під час цьогорічних травневих свят, була у 2,5 разу нижча, ніж минулого року.

Уже в грудні 2014 року «влада» Криму анонсувала провал туристичного сезону 2015 року.

Як і прогнозували, курортний сезон в окупованому Криму стартував провалом із безлюдними пляжами та пустими санаторіями.

ІА "Вголос": НОВИНИ