Рік тому в анексованому Росією Криму окупанти запустили автомобільний рух по Кримському мосту через Керченську протоку. Про це нагадує «Оглядач».

Проїзд для легкового транспорту та пасажирських автобусів відкрився одночасно з двох берегів Керченської протоки — по дві смуги в кожен бік.

За рік по ньому проїхало 5 млн автомобілів, з них — 500 тисяч вантажівок. 12 серпня 2018 року встановили рекорд добового трафіку — за 24 години по мосту промчало 30 тисяч машин.

За цей час із Кримським мостом сталася низка надзвичайних подій, зокрема, по ньому вдарили блискавки. Експерти кажуть, що регулярні попадання блискавок можуть його зруйнувати.

Опори Кримського моста видавлює ґрунт. Експерти пояснюють це тим, що при будівництві в Росії були змінені будівельні норми, адже за діючими на той момент нормам його будувати не дозволяли.

Також в окупованому Криму тривають зсуви в районі Керченського мосту, які можуть призвести до його руйнування. Для будівництва Російська Федерація вибрала вкрай невдале за геологічними і сейсмічними умовами місце.

Незалежний експерт Юрій Медовар, кандидат геолого-мінералогічних наук, передрік мосту катастрофу.

Крім цього, Кримський міст ще й знищує судноплавство по Керченській протоці. У Мережі вже показували місця нанесення піску і збільшення берегової лінії протоки.

Раніше «Вголос» повідомляв, що борг Росії за Крим суттєво зріс.

ІА "Вголос": НОВИНИ