[media=136387,136388,136389,136390] 

Про це повідомляє «112 Україна».

На акцію прийшло до півсотні представників ромської громади різних організацій, переважно з Ужгорода. Вони зібралися біля входу в Закарпатську ОДА.

Повідомляється, що акція досить спонтанна – це реакцієя на випадок, який стався на околиці Львова. Сам мітинг не має сценарію, виступає кожен, хто хоче.

Люди тримають в руках плакати з написом «Ні расизму».

Представники циганської організації стверджують, що подібні випадки – результат того, що під час попередніх нападів ніхто не був покараний.

Учасники мітингу вимагають не упередженого та об’єктивного розслідування нападу на табір у Львові.

 

Нагадаємо, у ніч на 24 червня у лісовому масиві на околиці Львова група невідомих у масках напала на циганський табір. Через напад одна особа загинула, ще четверо травмовані.

Патрульна поліція Львівської області затримала сімох осіб, причетних до нападу на ромів у Львові. Передбачається, що всі вони є членами організації неонацистів «Твереза і зла молодь».

Згодом стало відомо, що за причетність до нападу затримали 10 школярів – п'ятьох учнів школи №83, чотирьох учнів школи №36 та одного учня школи №34.

Голова Служби безпеки України Василь Грицак сьогодні заявив, що кривавий напад на циганський табір у Львові могла організувати РФ.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ