Про це повідомляє ТСН.

«Стан моєї підзахисної погіршується. У СІЗО, де вона перебуває, немає відповідного обладнання і медикаментів. Її постійно турбують головні болі», — розповіла Юлія Козир.

Нагадаємо, нещодавно Зайцеву помітили біля харківського медзакладу, де вона проходила огляд. Підозрювану побачили без наручників, які, як пояснила адвокатка, одягаються на розсуд конвоїра. Водночас вона зазначила, що не знає, що за жінки перебувають поряд із Зайцевою на фото.

У перерві останнього судового засідання 3 липня адвокатка Зайцевої Юлія Козир дала пояснення, що її підзахисна проходить обстеження у зв'язку з головними болями (ніби як наслідки аварії 2007 року). У травні Козир зверталася до суду з клопотанням про дозвіл на вивезення Зайцевої на обстеження.
Своєю чергою, адвокат обвинуваченого Геннадія Дронова зазначив, що його підзахисний також має певні проблеми зі здоров’ям.

«Він періодично звертається до лікарів зі скаргами на тиск та травми шиї, отримані під час ДТП», — зазначив Сергій Перепелиця. Відповідаючи на питання, чи може судовий процес у справі бути затягнутий, Перепелиця відповів, що поки засідання відбуваються щотижня і, на його думку, справа просувається без затримки.

«Я не бачу затягування, адже нам важливо встановити істину, а не пришвидшувати процес. У цій справі важлива кожна деталь, яка стосується черговості порушень та ступеню вини, тому робити припущення навіть про приблизну дату закінчення процесу наразі важко», — резюмував він.

Такої ж позиції дотримується і захист Зайцевої. Зокрема, адвокатка Козир зазначала, що, на її думку, темпи розгляду такої резонансної справи навіть пришвидшені. 

Нагадаємо, увечері 18 жовтня 2017 року в Харкові автомобіль Lexus, який їхав на червоне світло, вилетів на тротуар та перекинувся. Внаслідок ДТП загинули 6 осіб, ще 6 отримали поранення різного ступеню тяжкості. 

За кермом Lexus перебувала 20-річна Олена Зайцева. Тепер їй загрожує 10 років ув'язнення.

Перші аналізи показали наявність в організмі Зайцевої опіатів.

ІА "Вголос": НОВИНИ