За словами експерта, провести підтверджувальний аналіз неможливо через нестачу біологічної речовини для аналізу, повідомили кореспонденту Укрінформу в суді.

«Експерт - це Олександр Чубенко - розповів, що аналітична діагностика складається з двох етапів: попереднього і підтверджувального. Зразок для підтверджувального аналізу сечі йому привезли упакований за всіма правилами, але при цьому сечі було в шість разів менше норми. В результаті, зробити підтверджувальний аналіз про наявність наркотичних речовин - морфіну або кодеїну -  неможливо, в той час, як попередній аналіз, зроблений відразу після ДТП, показав наявність опіатів у сечі Зайцевої», - зазначили в суді.

Прокурор Ігор Омельченко, додали в суді, визнав свідчення свідка-експерта такими, що не мають цінності для вироку, але є важливими для об'єктивності судового процесу.

«В той же час, адвокат потерпілих Лариса Матвєєва вважає, що покази свідків можуть вплинути на наявність обтяжливих обставин у справі. Вона висловила жаль, що лікар-нарколог, який оглядав Олену Зайцеву, звільнився, і його не вдалося допитати», - пояснили в суді.

У слуханні справи, сказали в суді, оголошено перерву до 20 червня.

30 травня Київський райсуд Харкова у справі про ДТП на вулиці Сумській продовжив запобіжний захід - тримання під вартою - для фігурантів Олени Зайцевої і Геннадія Дронова ще на два місяці. 

Згідно з обвинувальним актом, 18 жовтня 2017 року на перехресті вул. Сумської і вул. Мечникова водій Volkswagen Touareg (водій - Геннадій Дронов) виїхав на перехрестя з порушенням правил дорожнього руху і зіткнувся з Lexus (водій - Олена Зайцева), який мчав на заборонений сигнал світлофора. В результаті, Lexus вилетів на тротуар, де збив 11 пішоходів, з яких 5 загинули на місці і ще одна померла в лікарні.

ІА "Вголос": НОВИНИ