[media=136738,136739,136740,136741,136742,136743] 

Змагання, що відбувались вдруге, стали сенсаційними, адже 29 номер світового футболгольф-рейтингу Олександр Олішкевич, який до старту турніру вважався беззаперечним фаворитом, поступився киянину Олексію Самойленку та львів'янину Андрію Босому, які, відповідно, посіли перше і друге місце в особистому заліку серед чоловіків, повідомили в Львівському обласному відділенні Комітету з фізичного виховання та спорту.

Серед жінок сенсацій не сталося – і перше місце виборола киянка Анна Ратушна, яка входить у ТОП-50 світового рейтингу та є кращою серед українок у цьому виді спорту. Срібну медаль виборола Ірина Боса, яка нещодавно повернулася із міжнародного турніру у Чехії, де представляла Львівщину. Бронзова нагорода також залишилась у Львові завдяки Наталії Слимак.

Переможців та призерів змагань медалями та кубками нагородив начальник Львівського обласного відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Анатолій Ігнатович.

«Важко переоцінити позитивний вплив від тренувань та змагань у футболгольфі. Перебування на свіжому повітрі, розмірена ходьба під час гри і посильні фізичні вправи поліпшують координацію рухів, тренують влучність та сприяють прийняттю правильних рішень. Усе це в поєднанні зі спортивним азартом додає позитивних емоцій і вражень», – наголосив Анатолій Ігнатович, подякувавши учасникам за розвиток нового виду спорту в Україні.

Зазначимо, що футболгольф – це cпортивна гра, в якій окремі учасники або команди змагаються, заганяючи футбольний м'яч у спеціальні лунки ударами ноги. Під час гри необхідно оминути існуючі перешкоди, пройшовши поле з 9 лунок за мінімальну кількість ударів. Змагання з футболгольфу відбуваються на єдиному в Україні спеціально обладнаному полі, що розміщується на території спортивно-веслувальної бази Львівського обласного відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України у с. Наварія.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ