Роман Безсмертний заявив, що Леонід Кучма має публічно пояснити повідомлення про формування під його керівництвом більш ефективної команди переговорників у Мінську.

Про це він заявив в ефірі Радіо Свобода, відповідаючи на репліку про пояснення від Офісу президента, що Безсмертного звільнили, зокрема, тому, що під керівництвом Кучми збирають команду, здатну «продуктивно» захищати позицію України.

«Дай, Боже, нашому теляті вовка з’їсти. Думаю, що зараз треба запитати у Леоніда Даниловича (Кучми – ред.), щоб він дав вичерпний коментар сказаного… Рішення (про звільнення – ред.) застало мене над працею над одним з документів щодо Мінського процесу. Коли я бачу рішення помилкові і нездатність об’єктивно оцінити ситуацію людьми, які знаходяться біля президента, мене це дратує», – сказав Безсмертний.

Він зазначив, що після призначення Володимиром Зеленським на посаду представника України у робочій підгрупі з політичних питань мав лише одну зустріч з главою держави – наприкінці липня, після чергового раунду переговорів у Мінську.

Нагадаємо, нагадаємо, що Зеленський звільнив Безсмертного з ТКГ щодо Донбасу. Відповідний Указ з’явився на офіційній сторінці президента України 13 серпня.

ІА "Вголос": НОВИНИ