Представником України в Тристоронній контактній групі з урегулювання ситуації на Донбасі замість колишнього Президента Леоніда Кучми став Євген Марчук.

Як повідомила перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко, Президент Петро Порошенко призначив Євгена Марчука представником України в ТКГ.

«Євгеній Кирилович усі ці важкі роки гідно представляв Україну в безпековій групі. Він добре орієнтується в проблематиці мінських переговорів і жорстко відстоюватиме національні інтереси України», — написала Геращенко.

Як відомо, Україну в ТКГ представляв другий Президент України Леонід Кучма, який у вересні заявив про завершення своєї роботи у комісії по досягненню ним «критичного віку».

Як згодом уточнила прес-секретар Кучми, «під критичним віком мається на увазі ювілей Леоніда Даниловича, який був у серпні».

Кучма представляв Україну в тристоронній контактній групі (Україна, Росія, ОБСЄ) з 8 липня 2014 року. Остання зустріч у Мінську за участі Кучми відбулась 2 жовтня 2018 року. В Тристоронній контактній групі його проводили під шампанське та оплески.

Як свого можливого наступника у ТКГ він називав екс-заступника міністра МЗС Руслана Демченка.

16 жовтня Демченко представляв Україну на переговорах у Мінську.

Євген Марчук до цього був представником України в підгрупі з безпеки Тристоронньої контактної групи в Мінську.

ІА "Вголос": НОВИНИ