Один український військовий зазнав поранень на Східному фронті. Сталося це неподалік Кримського та Новотошківського, ворог відкрив мінометний вогонь після сьомої вечора. Гатили в районах Пісків та Старогнатівки. У штабі Операції об'єднаних сил заявляють, що вогнем у відповідь поранено п'ятьох проросійських бойовиків. Загалом ж два десятки обстрілів минулої доби – це найменше від початку літа, йдеться в ТСН.

Захисників Авдіївки бойовики обстрілюють щовечора. Й завжди в один час – як тільки стемніє.

«Обстріли зі стрілецької зброї, крупнокаліберніх кулеметів, РПГ, БМП – 1, мінометі 82-го калібру», – розповідають військові.

Тому вдень, поки ворог не прокинувся, попри жахливу спеку, бійці чимдуж укріплюють позиції.

У Донецькій області нині справжня африканська сахара. Дощу не було вже тижнів зо три. А на сонці температура під всі сорок. Тож від спеки тут рятуються хто як може, наприклад, в Авдіївському кар'єрі. Тутешні його називають місцевими Мальдівами. Водичка тут справді, як на райському півострові. От тільки до позицій бойовиків звідси – менше трьох кілометрів.

«Бувало, що люди купались – падало оце все.  Тікали. Ховались», – розповідає місцевий відпочивальник. 

Сергій, хоч і живе поруч, сюди з родиною прийшов вперше від початку війни. Купатися тут досі офіційно заборонено.  Утім, місцеві ділки навіть примудрились зробити пляж платним. Поставили шезлонги й кафе. Й чи то через спеку, чи через вже певну буденність війни, людей тут, як ніколи, багато – і дорослих, і дітей. 

«Купатись, не купатись. Дома теж страшно буває. Ми звикли», – кажуть місцеві.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ