Передає javoryna.org.ua

За словами голови Об'єднання українок «Яворина» Ірини Сех, уже можна говорити про завершення тривалої епопеї з придбанням помешкання для легендарної Ольги Ільків – справа тільки за депутатами Львівської міськради.

«Зараз вже можемо говорити, що квартиру придбано. Залишився останній етап – голосування депутатів на сесії Львівської міської ради, яке, ймовірно, відбудеться завтра, 5 жовтня. Але сподіваюся, що в міських обранців не підніметься рука проголосувати проти цього рішення», – зазначила Ірина Сех.

За її словами, при купівлі житла враховано побажання Ольги Ільків – вона просила, щоб квартира була на першому поверсі та в тому ж районі, де зараз мешкає зв'язкова.

Нагадаємо, що минулого року за клопотанням ГО Об'єднання українок «Яворина» та депутатів від ВО «Свобода», рішенням обласної ради 2016 року було передбачено співфінансування у сумі 400 тисяч гривень на придбання житла Ользі Ільків як субвенцію із загального фонду обласного бюджету міському бюджету м. Львова. Ще 400 тисяч мало бути виділено з бюджету м. Львова. Але тоді міська влада не виділила коштів і не придбала квартиру. 

Ольга Ільків разом з сином Володимиром та Іриною Сех і Русланом Кошулинським

31 березня 2017 року на засіданні комісії обласної ради з питань бюджету, соціально-економічного розвитку було розглянуто депутатський запит свободівки Ольги Шайдулліної та звернення учасників війни, громадських активістів та українських націоналістів, які озвучив голова ВГО «Сокіл» Юрій Черкашин на сесії обласної ради щодо придбання квартири зв'язковій Романа Шухевича Ользі Ільків. 

25 квітня 2017 року депутати Львівської облради на сесії передбачили 400 тисяч грн субвенції міському бюджету Львова на придбання житла Ользі Ільків.

Володимир Ільків у новій квартирі

ІА "Вголос": НОВИНИ