Голова Конституційного суду Олександр Тупицький у 2018 році став власником земельної ділянки в окупованому Криму. Проте у своїй декларації суддя покупку не вказав.

Ділянка площею 126 квадратних метрів розташована у селищі Кореїз неподалік Ялти. Тупицький оформив договір про купівлю землі за російським законодавством. Про це свідчить розслідування Схем.

Тупицький ще до окупації Криму Росією володів маєтком та землею у Кореїзі. Однак у 2018 році він купив ще одну ділянку біля свого будинку. Про це свідчить офіційний документ, який розслідувачі отримали з Єдиного держреєстру нерухомості Росії. Відповідно до нього, Тупицький у 2018 році оформив договір про купівлю ділянки у росіянина Володимира Рисятова. До слова, тоді Тупицький був заступником голови КСУ.

Однак у деклараціях Тупицького ані за 2018 рік, ані за 2019 рік немає інформацію про нову ділянку.

Якщо посадовець завідомо вказує у декларації неправдиві дані, він порушує закон, а саме статтю 366-1 Кримінального кодексу України. До речі, саме цю статтю 27 жовтня Конституційний суд України на чолі з Олександром Тупицьким визнав "неконституційною".

До того ж Тупицький не мав права оформлювати договір за законодавством Росії, аби його засвідчила Федеральна служба державної реєстрації, кадастру і картографії РФ.

ІА "Вголос": НОВИНИ