[media=104084,104086,104087,104089,104090,104091,104094] 

Про це повідомляє кореспондент «Вголосу».

Кури перебували в клітці, на шиї їм одягли портрети співачок, поряд розмістили плакати з написами «Ми нє куріци, нє птіци, ми народниє пєвіци» та «Геть колаборантів з української сцени». Звертаючись до захисників тварин, активісти наголосили, що тварини нагодовані і тримати їх у клітці довго не будуть.

«Три народні артистки, які показали, що їм абсолютно байдуже, що йде війна на сході й гинуть люди. Дуже прикро, коли моральні авторитети нації, а співаки мали б бути моральними авторитетами нації, так поводяться», – розповіла пані Леся, учасниця акції.

«Ми хочемо виступити за те, щоб було скасовано звання «Народний артист України», бо його дискредитували такі курки естради, як Ані Лорак, Повалій, Білик та інші. Досі залишається народним артистом України Кобзон та інша нечисть, яка є ворогом України. Ані Лорак рік тому хотіла провести тур на запрошення «регіонала» пана Едера, мала намір попасти у Львівську оперу, але тепер співає на російських птахофабриках. Хочемо, щоб вона символічно, хоча б як курка, потрапила в Оперу», розповів координатор бойкотного руху Олег Радик.  

Після цього одну з курок вийняли з клітки та занесли в будівлю Оперного театру. Проте далі від других дверей активістку з птахом не пустили. 

ІА "Вголос": НОВИНИ