«Насправді схему виходу із цієї кризи, котра склалася в України, Президент намалював уже давно. Так званий круглий стіл було затіяно лише для того, аби прикрасити вхід «Нашої України» в Антикризову коаліцію. Бо насправді домовленість про вхід «Нашої України» у цю коаліцію була давно». Про це сьогодні, 28 липня,  заявив народний депутат України від Блоку Юлії Тимошенко Степан Курпіль.

За словами С. Курпіля, Віктор Ющенко не хоче розпуску парламенту, бо не хоче повторних виборів. «Якщо б відбулися позачергові вибори, «Наша Україна» втратила б половини із тих голосів, котрі вона здобула на останніх парламентських виборах», – наголосив нардеп.

«З іншого боку, Президент боїться і певної дестабілізації, котру можуть організувати «Регіони» спільно з комуністами. Приміром, таке сталося у 1993-му, коли внаслідок так званих шахтарських походів на Київ у 1994 році було організовано дострокові вибори», – зазначив С. Курпіль.

Що стосується можливої діяльності коаліції у форматі ПР+СПУ+КП+НУ, С. Курпіль переконаний, що «навряд чи можлива єдність у тих політичних силах, котрі мають принципово різні погляди і позиції».

ЗІК

ІА "Вголос": НОВИНИ