«У авторів цієї заяви відсутня навіть елементарна політична культура». Так прокоментував Західній інформаційній корпорації заяву, поширену сьогодні Координаційною радою Антикризової коаліції на Львівщині із закликом засудити діяльність фракції БЮТ, народний депутат України від Блоку Юлії Тимошенко Степан Курпіль.

«Якщо автори згаданої заяви апелюють до питання соціального захисту ветеранів, то хочу їм нагадати, що коли Прем’єр-міністром була Юлія Тимошенко – саме тоді було вжито найбільше заходів для захисту прав та соціальних гарантій ветеранів та пенсіонерів», – наголосив С. Курпіль.

«Що стосується сьогоднішнього сесійного засідання Верховної Ради – БЮТ ще раніше заявляв, що не братиме участі у засіданнях допоки Президент не визначиться. Це був загальновідомий і офіційно озвучений факт», – заявив він.

Нардеп також зазначив, що його дивує така раптова переміна ставлення одного із підписантів згаданої заяви. «Пригадую, ще під час виборчої кампанії Євген Таліпов представників Партії регіонів інакше, як «бєло-голубиє бандіти» не називав, а сьогодні він вже підписує спільні заяви із тими ж «бандитами», – резюмував Курпіль.

Координаційна рада Антикризової коаліції у Львівській області поширила сьогодні заяву, у якій закликала «усі національно-патріотичні та демократичні сили Львівщини засудити деструктивну і безвідповідальну діяльність фракції БЮТ». Причина такого заклику – Верховна Рада України прийняла нинішню редакцію Закону «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» вже у першому читанні, а БЮТ «ухилився від голосування».

У заяві також згадано прізвище народного депутат України Степана Курпіля.

Цитуємо: «Прикро, але до прихильників «юлелюбів», тобто, до адептів небажання творити закони, за що власне і отримують вони чималеньку платню, долучилися й наші славні земляки – Шкіль, Гладій, Курпіль. Зрештою, що їм за діло до проблем ветеранів, коли під орудою жінки з косою вони здатні любити Україну і її народ лише за однієї умови: залишаючись при владі і теплих у ній місцях. Без них БЮТ не вважає за потрібне навіть думати про якісь там патріотичні почуття і з повагою ставитися до представників старшого покоління».

ЗІК

ІА "Вголос": НОВИНИ