Спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер вважає, що Україна не готова вступити в НАТО, а Альянс не готовий її зараз прийняти. Про це він заявив в інтерв'ю телеканалу «Прямий».

«Я дуже поважаю Україну, але я поки не вважаю, що Україна готова вступити в НАТО, а НАТО готове прийняти її в тій ситуації, яка зараз є», - сказав Курт Волкер.

За його словами, підготовка країни до вступу в Альянс займає багато часу. Курт Волкер також зазначив, що рішення про вступ до НАТО залишається за українською стороною.

«І США, і ЄС, і Росія - всі повинні зрозуміти, що Україна це незалежна країна і насправді ніхто не може сказати, коли Україна стане членом НАТО - це повністю рішення України, але це не означає, що Україна знаходиться близько до того , щоб отримати запрошення в НАТО», - сказав спецпредставник Держдепу США.

Коментуючи можливість відновлення ядерної програми Україною, Курт Волкер заявив, що відмова від ядерної зброї була «хорошим рішенням» для української влади, навіть незважаючи на конфлікт на Донбасі.

«Не думаю, що ядерна зброя була для України чимось позитивним», - заявив він, додавши, що не бажав би, щоб Україна відновила свою ядерну програму.

ІА "Вголос": НОВИНИ