Керівник виборчого штабу Партії регіонів Євгенії Кушнарьов називає пропозиції про проведення конституційного референдуму спробою психологічного тиску і шантажу народних депутатів.

Таку думку Кушнарьов висловив сьогодні журналістам, передає УНІАН.

«Мене, в принципі, дивує така постановка питання зараз. Попереду – вибори нового складу Верховної Ради. Саме він визначатиме ключові напрями внутрішньої і зовнішньої політики країни, подобається це чинному Президенту чи ні. Чи проводити референдуми, і які саме – це тема взаємостосунків Віктора Ющенка з майбутнім парламентом, повноваження якого, згідно з Конституцією тепер невимірно вищі», - сказав Кушнарьов.

Він також підкреслив, що Партія регіонів не має наміру витрачати час «на безплідну полеміку, в яку Віктор Ющенко намагається втягти українське суспільство».

«У нас немає більш важливих проблем, ніж референдум по відновленню авторитарного правління для слабкого Президента? Подивіться на цінники в магазинах, загляньте на будь-який міський ринок: все дорожчає з кожним днем. Продовжується розвал бюджетноутворюючих галузей народного господарства, зупиняються найбільші підприємства, з молотка йде держвласність... Уряд «скромно» умовчує провальну ситуацію в сільському господарстві. Той же недосів озимих, наприклад. З урахуванням прогнозованого подорожчання палива, під реальною загрозою є посівна. Висновок невтішний: різке піке економіЯк повідомлялося, 13 січня Президент України Віктор Ющенко заявив, що вийде з ідеєю проведення референдуму з приводу внесення змін до Конституції.

ForUm

ІА "Вголос": НОВИНИ