З'їзд представників органів місцевого самоврядування України, який проходив в Сєверодонецьку в кінці листопада 2004 року, дозволив запобігти розвитку подій в Україні за югославським сценарієм.

Таку думку висловив керівник виборчого штабу Партії регіонів Євген Кушнарьов сьогодні на прес-конференції в Києві, повідомляє УНІАН.

«Якби не було з'їзду в Сєверодонецьку, то ситуація в країні розвивалася б за іншим сценарієм. Майдан був в ейфорії, і «помаранчеві революціонери» не приховували можливості силового захоплення влади. Саме цей з'їзд, на якому були представлені інтереси півдня і сходу України, примусив відмовитися від авантюрних задумів і перевести ситуацію в переговорне русло. В іншому разі Україна могла піти за югославським сценарієм», - сказав Кушнарьов.

Як раніше повідомлялося, з'їзд представників органів місцевого самоврядування України 28 листопада 2004 року в Сєверодонецьку ухвалив рішення про створення Міжрегіонального союзу органів місцевого самоврядування і регіональних властей з центром його виконавчого органу в Харкові. З'їзд був організований після проведення другого туру президентських виборів і наступного дня після ухвалення у Верховній Раді постанови про недійсність результатів повторного голосування на виборах Президента України 21 листопада 2004 року.

ForUm

ІА "Вголос": НОВИНИ