Командира штурмової роти «Карпатська Січ», керівника «Легіону Свободи» Олега Куцина в РФ звинувачують у тому, що він спільно з командиром 93-ї бригади ЗСУ нібито здійснював артобстріли об’єктів цивільної інфраструктури на тимчасово окупованих територіях. Загалом, Слідчий комітет Росії «розслідує» 104 кримінальні справи про події на Донбасі, 76 з них об’єднано в спільне провадження у справі «про застосування заборонених засобів і методів ведення війни на Донбасі».

«Цікаво, що московити, які з початку війни прикриваються цивільним населенням, здійснюють обстріли з дворів шкіл та церков, звинувачують у руйнуваннях нас, українських вояків, які завжди бережуть цивільні об’єкти й життя українських громадян.

Тривалий час «Карпатська Січ» розташовувалася у Пісках, Водяному, Первомайську та Опитному. Ці квітучі селища через обстріли російських окупантів не мають жодного вцілілого будинку. Раджу слідчому комітету РФ спершу порушити кримінальні справи щодо їхніх же ставлеників – ватажків терористичних банд, що знищили не одне українське село.

Загалом, ця прекрасна кримінальна справа нічого іншого, крім гучного козацького сміху, викликати не може. Особливо якщо замислитися над формулюванням «застосування у збройному конфлікті засобів і методів, заборонених міжнародним договором». І про цей «міжнародний договір» говорить держава-терорист №1. Держава, будь-які домовленості з котрою автоматично стають недійсними з першої ж секунди після укладення. Незаконний перетин державного кордону «гуманітарними конвоями» із танками, одностороннє припинення вогню, Іловайська пастка, збитий пасажирський літак… Цей список можна продовжувати нескінченно – у матеріалах міжнародного трибуналу.

У 2014-му вони розповідали про розіп’ятого на танку хлопчика та зґвалтованих молодих вагітних бабусь. У 2015-му – показувала «прямі включення» з місць, де «Карпатська Січ» ложечкою виколупувала очі москалів. У 2017-му настав час авансом звинувачувати в геноциді росіян та артилерійських обстрілах (певно, тими самими ложечками). Насправді ж у своїх звинуваченнях москалі демонструють власні хворобливі бажання й викривають власні дії. За все це вони постануть перед судом, інше питання перед яким – як у Шевченкових віршах чи перед Гаазьким. До речі, я дуже радий, що ця смішна слідча структура РФ працює не оперативніше за нашу ГПУ», –прокоментував звинувачення Олег Куцин.

Нагадаємо, що цей самий Слідчий комітет РФ у березні 2014 року порушив кримінальну справу проти Олега Тягнибока, звинувативши лідера «Свободи» у тому, що він нібито воював у Чечні під керівництвом Шаміля Басаєва.

 

 «Вголос» 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ