Кількість іранських дипломатів, що працюють у Кувейті, має істотно скоротитися. Як повідомило DW з посиланням на іранське державне інформаційне агентство IRNA, напередодні іранського посла в Кувейті викликали до МЗС цієї країни й передали йому ноту протесту. Нота містила вимогу обмежити кількість дипломатичних співробітників упродовж 48 годин.

Кувейт вирішив закрити культурну місію Ірану та апарат військового аташе. До такого кроку, стверджують в МЗС, спонукало викриття ще 2015 року терористичного осередку в еміраті.

Торік суд у Кувейті засудив одного громадянина Ірану та 22 громадян емірату за шпигунство на користь Тегерана та шиїтського ліванського угруповання «Хезболла».

Тим часом інформаційне агентство dpa, що посилається на свої джерела в МЗС Кувейту, повідомляє, що кількість співробітників іранської дипмісії має скоротитися з нинішніх 19 до 4.

У відповідь на вимогу офіційного Ель-Кувейта, МЗС Ірану викликало дипломатичного представника Кувейту в Ірані для пояснень, повідомило IRNA. Іранські ЗМІ припускають, що за цим кроком Кувейту стоїть Саудівська Аравія.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ