Про це повідомляє «Слово і Діло».

У НАБУ вважають, що Лещенко, будучи нардепом, отримав 7,55 млн грн доходу, законність підстав отримання яких не підтверджується доказами. За ці гроші 31 серпня він придбав квартиру у Києві на вулиці Франка, 11 площею 192 квадратних метра.

Детектив НАБУ зазначає, що в декларації за 2015 рік політик вказав дохід 298 тисяч гривень і задекларував заощадження у розмірі 50,7 тис євро і 102 тис доларів. У документі за наступний рік Лещенко також вказав загальний дохід на суму 6,55 млн грн, з яких 3,77 і 2 млн грн є позикою від власниці «Української правди» Олени Притули та Владислава Єндржієвського. Ще він задекларував 1,66 млн грн доходу у своєї дружини Анастасії Топольської.

Таким чином, у слідства з'явилися сумніви в законності отримання зазначених коштів. Детектив просив надати доступ до документів Національного агентства з питань запобігання корупції, а саме: до виправлених декларацій Лещенка за 2016-2016 роки; акредитованих центрів сертифікації ключів, які надавали нардепу послуги електронного цифрового підпису, з використанням яких він заповнював і подавав декларації, та IP-адрес, з яких політик подав декларації.

ІА "Вголос": НОВИНИ