В Україні в 2020 році держава збільшить видатки на будівництво та придбання житла для військовослужбовців та правоохоронців.

Про це повідомляє проєкт «Марлін» з посиланням на дані Мінфіну для РНБО.

Зазначається, що в бюджет 2020 року була закладена на 16, 3% більша сума, ніж в минулому році.

Таким чином влада планує витрати 2 4 млрд гривень на забезпечення житлом військовослужбовців та правоохоронців.

Повідомляється, що кошти будуть розділені таким чином:  107 млн грн виділять на розрахунки за житло, яке було отримане в лізинг співробітниками поліції та служби цивільного захисту, ще 80 мільйонів гривень - на житло для Нацполіції, 27 млн грн- для службовців  ДСНС.

Щодо військових, то Мінфін зобов'язав Міністерство оборони України та іншим державним органам реалізувати низку заходів задля більш ефективного використання державних коштів.

Зокрема йдеться про такі аспекти:

  • підготувати зміни до законодавства щодо залучення власних коштів військовослужбовців для отримання постійного житла, у тому числі на умовах пільгового іпотечного кредитування та фінансового лізингу, із поступовою відмовою від надання безоплатного житла;
  • підготувати зміни до законодавства щодо заборони виведення службового житла у приватну власність;
  • забезпечити нарощування фонду службового житла зі зменшенням частки постійного житла у межах коштів, що виділяються з держбюджету на будівництво та придбання житла для військовослужбовців;
  • провести інвентаризацію квартирної черги з метою недопущення неправомірного отримання житла військовослужбовцями;
  • завершити будівництво житла, розпочатого у минулі роки;
  • активізувати роботу щодо будівництва житла на землях оборони, зокрема, за рахунок збільшення обсягу залучених інвестиційних коштів.
[media=96102]

Як писав «Вголос»,  Зеленський доручив забезпечити житлом родини чотирьох загиблих військових.

ІА "Вголос": НОВИНИ