Львівська міська ТВК не мала права оголошувати офіційні результати виборів міського голови Львова, оскільки справа за позовом одного з кандидатів на посаду міського голови Львова ще знаходиться в суді.

Як повідомив в коментарі „Прес-Тайму” голова ЛОГО КВУ Роман Кошовий, Львівська міська ТВК не мала права оголошувати офіційні результати виборів міського голови Львова, якщо є судовий позов і ТВК про нього повідомлена.

„Комісія повинна дочекатись рішення суду”, ― зазначив він.

Як повідомляло агентство, сьогодні ЛМТВК визнала вибори міського голови Львова такими, що відбулись і міським головою Львова згідно результатів голосування став Андрій Садовий.

29 березня кандидат на посаду міського голови Львова Микола Порайко подав до суду Галицького району м. Львова позовну заяву на кандидата Андрія Садового та Львівську міську ТВК, в якій вимагає від останньої скасувати реєстрацію Садового як кандидата на посаду міського голови Львова за підкуп виборців, а також звинувачує ТВК у бездіяльності.

На момент оголошення офіційних результатів виборів Галицький районний суд ще не розглянув позовну заяву Миколи Порайка про підкуп виборців кандидатом Андрієм Садовим.

Крім цього у Фраківському районному суді є ще одна заява Порайка про перевищення виборчого фонду Андрієм Садовим. Засідання ще не призначено.

Сьогодні ТВК оголосило Андрія Садового міським головою Львова.


Прес тайм

ІА "Вголос": НОВИНИ