Щоби Львів не затоплювало під час сильних злив, необхідно збудувати ще один колектор, який забиратиме воду, яку не спроможні прийняти вже існуючі комунікації.

Про це в ефірі "Народного толк-шоу" сказав міський голова Винників, що під Львовом, Володимир Квурт.

"Звісно, що треба виділяти гроші на благоустрій. Але бюджет має бути збалансованим, а в міста має бути стратегія. Проблеми із затопленням очевидні. З ними стикаються львів'яни і, напевно, їм дуже прикро не чути відповіді, доки ще буде підтоплювати вулиці. Людям треба дати відповідь. Треба сказати, чи є бачення, як це вирішити. Проблема підтоплення і водовідведення, в тому числі фекального водовідведення, - це інженерна задача. Я погоджуюся, що останніми роками змінюється клімат, збільшується кількість опадів. Погоджуюся з тим, що кількість забрукованих вулиць теж збільшилась. І тут баланс: в одну хвилину кількість води, яка потрапляє на наші вулиці і діаметр колекторів, які повинні опрацювати цю воду. Якщо це не сходиться - значить, є проблема. Це стосується будь-якого вузла, будь-якої ділянки. Існує й друга проблема - кількість дощоприймачів. Вони просто не справляються", - зазначив Квурт.

"Технічні рішення пропонувалися. Це будівництво ще одного паралельного колектора, який забере надлишок води. Це можна реалізувати. Але проблема в тому, що існують політики, які вважають, що той, хто інвестує в каналізацію, - програє вибори. Оце й стоїть на перешкоді потрібних рішень", - додав політик.

Повний запис ток-шоу дивіться тут:

ІА "Вголос": НОВИНИ