Це одразу на 11 мільярдів більше, ніж було цьогоріч, ідеться в сюжеті ТСН.

Найбільше бюджетного пирога дісталося освітянам, медикам, соціальному захисту і транспорту. «Все більше коштів іде на ремонт доріг. Торік це було 200 км, цього року 300, якщо не знизимо динаміку, то за 2-3 роки дороги будуть», – наголосив керівник КМДА Віталій Кличко. Один з найбільших транспортних проектів стартує вже наступного року – півтора мільярда гривень зариють у метро на Виноградар, ще мільярд піде на Подільсько-Воскресенський довгобуд. «Втомлений» міст на Шулявці стане дорожчим на 10 млн.

У сесійній залі переймалися тим, що мало грошей виділили на крематорій – 100 тисяч вистачить лише на проект. Натомість 400 тисяч запланували на пам’ятник закоханим біля Шевченківського РАГСу і 50 млн на новий прапор. Щодо останнього виникла ідея попросити гроші у киян. «У цих умовах патріотичний порив встановити флагшток повинен робитися за рахунок киян добровільно. Віддам пенсію, у мене висока – 10 тисяч гривень», – пообіцяв депутат Володимир Яловий.

Національний символ заввишки 75 метрів планують встановити на території музею Другої світової війни. Його обладнають електродвигуном для згортання прапора і зроблять освітлення. Новий бюджет отримав рекордних 95 депутатських голосів. Опозиція жаліється, що мало грошей виділяють на житлово-комунальні потреби, а інфляція з’їдатиме всі підвищення виплат. 

ІА "Вголос": НОВИНИ