Про це інформує прес-служба Київської державної міської адміністрації з посиланням на директора КП «Київкомунсервіс» Євгена Русіна.

Він зазначив, що частину відходів, яку перевозять до Києва зі Львова, сортуватимуть, а другу – спалюватимуть на заводі «Енергія».

«Ми приймаємо рівно в тому об’ємі, для якого маємо технічну можливість. Не розглядаємо варіант, щоб львівське сміття направлялось на полігон. У Львові щоденно утворюється 650 тон відходів, які через трагедію можуть перетворити місто на звалище. Київський міський голова підтримав львів’ян і погодився перевезти частину цих відходів до Києва. Ми одна країна, одна нація, і техногенна катастрофа, в якій опинився Львів, – спільна. З позиції «моя хата – з краю» ми ніколи не побудуємо єдину державу. Мало хто пам’ятає таку ж техногенну катастрофу у 1995 році, коли Харків на місяць лишився без води. Допомагали тоді всією країною. Зараз аналогічна ситуація», – переконаний Євген Русін.

Він також зазначив, що Київ та Львів мають чітку домовленість – сміття столиця приймає до 1 серпня. До цього часу керівництво Львова має врегулювати це питання.

Нагадаємо, мер Києва Віталій Кличко погодився прийняти частину сміття зі Львова та утилізовувати його на київському сміттєспалювальному заводі «Енергія». 

У Львові вже облаштували пункт перевантаження сміття з малих у великі машини з подальшим його вивезенням у Київ.

Вивіз сміття до Києва міському бюджету Львова обійдеться у 25 мільйонів гривень за два місяці.

ІА "Вголос": НОВИНИ