Рейтинг «100 місць світу для подорожі 2018 року: від найдорожчих до найдешевших» склала британська туристична компанія Hoppa. Як передає ТСН, у Києві за оренду житла, триразове харчування, різні напої та екскурсії мандрівнику доведеться заплатити в середньому 65 фунтів стерлінгів (близько 2500 гривень) за день.

У рейтингу вказані міста та суми, які туристи використовують там в середньому за добу. До десятки найбюджетніших увійшли такі міста:

1. Хошимін, В'єтнам – близько 90 фунтів стерлінгів.

2. Софія, Болгарія – 88 фунтів стерлінгів.

3. Куала-Лумпур, Малайзія – 88 фунтів стерлінгів.

4. Джакарта, Індонезія – 85 фунтів стерлінгів.

5. Бухарест, Румунія – 84 фунти стерлінги.

6. Каїр, Єгипет – 79 фунтів стерлінгів.

7. Сіємреап, Камбоджа – 79 фунтів стерлінгів.

8. Маніла, Філіппіни – 70 фунтів стерлінгів.

9. Анталія, Туреччина – 70 фунтів стерлінгів.

10. Київ, Україна – 65 фунтів стерлінгів.

Найважливішу роль в структуруванні рейтингу відіграли вартість житла, обіду в ресторані та в бюджетній закусочній. Так, поїсти в Києві виявилось найдешевше із заявлених ста міст. В той час, як за вартістю житла місто посіло 5 сходинку серед економ-варіантів.

Так, орендувати квартиру в Києві, за даними агентства, коштує близько 42 фунтів стерлінгів за добу (близько 1600 грн). За вартістю житла дешевшими від Києва виявились: Денпасар (Індонезія), Анталія (Турція), Пхукет (Таїланд) та Джакарта (Індонезія). Разом з тим, найдорожчим містом для мандрівки 2018 року визнано Нью-Йорк, США. Щоб відпочивати тут, туристи щоденно витрачають близько 346 фунтів стерлінгів, а це понад 13 тисяч гривень.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ