Про це повідомляє Корреспондент

Координатор гуманітарної підгрупи Контактної групи з врегулювання конфлікту на Донбасі від Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ Тоні Фриш не повідомив Тристоронній контактній групі про результати своєї зустрічі з помічником президента РФ Владиславом Сурковим.

Представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ, перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко зазначила, що українські представники висловили нерозуміння тим дивним фактом, що координатор ОБСЄ Тоні Фриш, як з'ясувалося, в Москві зустрівся з радником президента Путіна Владиславом Сурковим і не проінформував групу і ТКГ ні про сам факт зустрічі, ні про її результати.

При цьому вона зазначила, що раніше перед цим Тоні Фриш відмовився відвідати в Старобільському СІЗО Віктора Агєєва, який воював за сепаратистів на Донбасі і був затриманий у 2017 році, пославшись на те, що це було б політичне відвідування.

«Ми наполягаємо на об'єктивному і незалежному підході координаторів у їхній роботі, неприпустимості кулуарщини і вирішенні всіх питань в тристоронньому, а не двосторонньому форматі: Україна-РФ-ОБСЄ», - зауважила Геращенко.

Також вона повідомила, що під час засідання російська сторона не дала згоди на створення механізму з пошуку зниклих безвісти з їхньою участю і участю Міжнародного Комітету Червоного Хреста.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ