Рішення щодо цього підтримали 4 члени комісії, пише Громадське.

Депутати Київради просять Верховну Раду створити тимчасову слідчу комісію, а Генпрокуратуру відкрити кримінальне провадження щодо керівництва столичної поліції.

Повідомляється, що на засіданні виступали кілька представників націоналістичних організацій, зокрема, із «С14». Вони стверджують, що керівник Патрульної поліції Києва Юрій Зозуля незаконно віддав вказівку затримати протестувальників і перевищив свої повноваження. Тому вони закликали відсторонити керівника столичних патрульних на час проведення слідства.

Сам Зозуля сказав, що його підлеглі діяли в межах закону, а затримали протестувальників після того, як ті стали чинити спротив правоохоронцям. Також він наголосив, що відповідає виключно за дії патрульних, а організовував поліцейську операцію керівник київської поліції Андрій Крищенко.

Разом з тим, лідер С14 Євген Карась у мережі переповів деталі засідання у Київраді:

«Київрада. Весь зал битком забитий людьми. Десяток камер. Депутати. В натовпі поліцаї.

- Чому твої люди були в масках під час розгону мітингу?

- Всі мої бійці не носять масок! - каже Зозуля.

- Та скільки можна брехати? - не витримую.

- Мої не носять масок! Ха-ха. І як ви взагалі розрізняєте ТОР і Беркут?

Сміх зозулі доречний. Відмінність невелика. Обидва сорти пернатих ховаються від війни на гей-параді. Але легко розрізняємо. За хвилину знаходимо фото батальйону ТОР патрульної поліцайки, де придурки в масках тягнуть демонстрантів.

Показуємо присутнім. Тут же опізнаємо, що Зозуля в зал собі для охорони приволок якраз одного з «тактиків», який носить маску під час нападів. Називаємо Зозулі навіть номер персонажа. Мента з маскою намагаються притягнути до комісії з глибини залу. Той перелякано відмовляється. Через годину зозуля: «ой, так, пару було в масках, я не помітив».

Як думаєте? Не помітив десятки своїх підлеглих в масках? Чи гендерно-модифікований поліцай після гей-параду просто втрачає цінність слова чоловіка?».

 

Як писав «Вголос», вранці 17 червня поліція жорстоко розігнала активістів, які вийшли на протест проти гей-параду: було понад 50 затриманих . У мережі з'явилися відео кривавого розгону протестувальників.

Пізніше у Києві кілька сотень людей вийшли з плакатом «Наварю геям їсти». 

Врешті, хода ЛГБТ завершилась без жодних проблем для її учасників, протривавши усього 20 хвилин. Охороняли гей-парад близько 5000 правоохоронців.

Силовими загонами у той день керував керівник Управління патрульної поліції Києва Юрій Зозуля. 

ІА "Вголос": НОВИНИ