Про це йдеться в сюжеті ТСН.

«Виникає тільки одне питання: куди дивляться правоохоронні органи? Продавати такі речі під виглядом масла – повне нахабство! Взагалі не містить молочних жирів!», - обурений керівник центру випробувань продукції ДП «Укрметртестстандарт» Володимир Кіщенко. Такі результати отримані попри діючу заборону додавати до молочних продуктів пальмову чи будь-яку іншу рослинну олію.

Не набагато краща ситуація і з цукерками. «Ми знайшли 39,9%. В одних країнах допускається до 5%, а деякі, котрі дуже піклуються про своє населення – там узагалі до 2%. А тут 40», - констатував Кіщенко. Він нагадав, що в Європі нормою вважається вживати 2% трансжирів від усього їх денного обсягу, а склад продуктів чесно зазначається на етикетках. Тоді як в Україні олії у затверділому стані використовують повсюдно для здешевлення та тривалішого зберігання продуктів, хоча трансжири сприяють виникненню серцево-судинних та онкологічних захворювань, а жирова плівка у шлунку перешкоджає всмоктуванню вітамінів і мікроелементів.

Дієтологи радять зовсім не споживати такі харчі дітям і не зловживати дорослим. «Один раз ви з’їли – нічого страшного. Організм очиститься, повірте мені. Але якщо це буде постійною системою харчування, це призводить до внутрішньогенного дисбалансу в цілому», - попередила лікар-дієтолог Олександра Кириленко.

ІА "Вголос": НОВИНИ