Проект програми розробило Всеукраїнське об’єднання українок «Яворина» та внесла до ради фракція ВО «Свобода».

«Дуже позитивний крок, що ініціативу «Яворини» підтримала Київська обласна рада, що депутати розуміють проблему житла для сиріт. На жаль, діти без батьків після досягнення 16-ліття в Україні практично не мають шансів на отримання житла від держави, хоч це право гарантоване їм законом. Тому експерти нашої організації розробили проект Державної програми, яка охопила би всі регіони та запропонувала комплексне розв’язання проблеми. Ми сподіваємося, що ініціативу підхоплять інші місцеві ради», - зазначила голова Об’єднання українок «Яворина» Ірина Сех.

За її словами, Об’єднання українок «Яворина» скерувало проект Програми до Кабінету міністрів України, в Міністерство соціальної політики, Уповноваженому Президента України з прав дитини, в обласні державні адміністрації та обласні ради.

Основними завданнями запропонованої «Явориною» Програми є забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування шляхом добудови незавершених житлових будинків з високим ступенем готовності, придбання житла у введених в експлуатацію багатоквартирних житлових будинках та з вторинного ринку, реконструкції (ремонту) житла коштом державного, місцевих бюджетів та з інших джерел, не заборонених законодавством.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ