Про це повідомляє «Reuters» з посиланням на офіційне повідомлення уряду.

«Враховуючи соціально-економічну значимість даного проекту для республіки і потребау Киргизстану в додаткових електричних потужностях уряд Киргизької Республіки вважає за доцільне денонсувати угоди», - сказано в повідомленні.

Заступник міністра економіки Киргизії Айбек Калієв повідомив, що російська сторона, визнала непросту економічну ситуацію через зовнішню кон'юнктуру, обмеження бюджету та курсових коливань. Він вважає, що Москва таким чином висловила свою позицію про неможливість залучення фінансових коштів на умовах, описаних в угоді.

Кремль раніше визнав труднощі «комерційного характеру і кон'юнктурного характеру», повідомивши, що поки не прийняв фінального рішення.

РФ пообіцяла Киргизії побудувати дві нові потужні ГЕС у вересні 2012 року, коли президент Володимир Путін побував в Бішкеку, пробачивши республіці майже $500 млн боргу. У відповідь та продовжила термін оренди російської військової авіабази і підтвердила намір закрити базу США, здійснюється перекидання військової сили і вантажів до Афганістану.
Вартість обох проектів оцінювалася в близько $3 млрд.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ