Держрада Китаю прийняла рішення про введення мита в розмірі 25% на 106 найменувань товарів, що імпортуються з США. Про це повідомляє в середу Центральне телебачення Китаю, передає Прайм.

Це рішення стало відповіддю на публікацію Вашингтоном великого списку китайських товарів, на які пропонується ввести нові мита.

«Держрада Китаю прийняла рішення про введення 25% мита на 106 найменувань товарів 14 категорій, що ввозяться зі США, у тому числі соєві боби, автомобілі, продукцію хімічної промисловості», - йдеться в повідомленні телеканалу.

Терміни введення торгових заходів будуть залежати від того, коли влада США оголосить про введення своїх мит на китайські товари.

Нагадаємо, що у березні Трамп оголосив про введення торговельних санкцій проти Китаю. Президент США завив про крадіжку інтелектуальної власності США і американських компаній з боку КНР. Очікуваний обсяг товарів під митами (60 млрд дол) - більше 10% імпорту США з Китаю.

Натомість Китай прийняв рішення ввести підвищені мита на 128 найменувань товарів, що імпортуються зі Сполучених Штатів Америки.

ІА "Вголос": НОВИНИ