Про це з посиланням на дані російського Центробанку пишуть «Известия».

За даними Центробанку, в грудні 2015 року «дочки» провідних кредитних організацій Китаю – «Бенк оф Чайна», «Чайна Констракшн Банк» і «Чайнасільгоспбанк» – почали виводити активи з РФ.

Найбільший відтік спостерігали в «Бенк оф Чайна», що спеціалізується на експортно-імпортних відносинах між РФ і Китаєм (на 100% належить одному з найбільших банків Китаю «Bank of China»; контролює уряд Китаю).

За грудень активи «Бенк оф Чайна» скоротилися на 31%  з 55,9 млрд до 38,6 млрд руб, за листопад-грудень на 45,3%. В результаті банк перемістився з 89-го на 124-те місце в рейтингу банків, що працюють в РФ.

Активи «Чайна Констракшн Банку («дочка» державного «China Construction Bank») за грудень скоротилися на 17,3% до 20,3 млрд рублів. «Чайна Констракшн Банк» (178-ме місце за активами) працює в Росії з 2013 року. Головний бенефіціар банку міністерство фінансів Китайської Народної Республіки (57,14%).

У «Чайнасільгоспбанку» (дочірньої організації Сільськогосподарського банку Китаю «Agricultural Bank of China»), відкритого в РФ в 2014 році, активи скоротилися на 1,7% до 4,1 млрд рублів. Банк утратив п'ять позицій і перемістився на 398-ме місце за активами в рейтингу банків РФ.

ІА "Вголос": НОВИНИ