Про це повідомляє видання Daily Mail.

Мікротія зустрічається у однієї дитини на кожні 6-12 тисяч новонароджених. Вона може викликати сильне погіршення слуху, оскільки вушні раковини допомагають вловлювати звук і визначати місцезнаходження його джерела щодо людини. Іноді слуховий прохід виявляється повністю закритий. Для боротьби з наслідками мікротія застосовують штучні вуха або шматок хрящової тканини, витягнутий з ребер дитини.

Нова методика включає в себе сканування здорового вуха і створення його дзеркальної моделі. Потім створюється форма, заповнена біорозкладаним матеріалом і усіяна крихітними отворами. З тканини недорозвиненою вушної раковини виділяються клітини, які містяться в пори форми. У міру зростання хрящової тканини матеріал всередині форми руйнується. Через 12 тижнів клітини утворюють повноцінну вушну раковину, яка впроваджується на місце недорозвиненою.

Прооперовані діти будуть спостерігатися у лікарів протягом п'яти років для підтвердження того, що нове лікування ефективне. За словами дослідників, деякі нові вуха виявилися трохи деформованими.

ІА "Вголос": НОВИНИ