Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Лев Парцхаладзе. 

«Впровадження проектів державного лізингового житла в Україні – це колосальні позитивні зміни на ринку житлової нерухомості, адже на спрощених умовах лізингу більша кількість громадян зможуть придбати власне житло. Дуже радий, що уряд підтримує цю важливу ініціативу і вже погодив залучення $500 млн кредиту від Китайської національної корпорації генеральних підрядів (CCEC) на реалізацію таких проектів в Україні», – сказав він.

Кредит під державну гарантію надаватиметься терміном на 15 років, ефективна відсоткова ставка складатиме 4,5 % річних. Вибірка кредиту здійснюватиметься окремими траншами згідно із затвердженим графіком фінансування.

Придбання житла у лізинг – це альтернатива кредитування, яка передбачає оренду житла з правом його викупу в кінці терміну. Головна відмінність від кредиту полягає в тому, що лізинг має спрощену процедуру оформлення і деякі податкові пільги для юридичних осіб. Для отримання лізингового фінансування не потрібно оформлення застави, оскільки предмет лізингу належить лізинговій компанії, а право власності переходить до клієнта після повної виплати лізингових платежів.

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ