Про це повідомляє НВ

Запліднені яйцеклітини кілька років пролежали в рідкому азоті, заморожені при температурі мінус 196 градусів Цельсія.

Під час автокатастрофи ембріони зберігалися в лікарні китайського міста Нанкін, заморожені в ємності з рідким азотом. Після тривалих юридичних розглядів суд передав права на їх використання чотирьох батькам загиблої пари.

Згідно з повідомленнями місцевих ЗМІ, раніше не було випадків того, щоб батьки успадкували заморожені ембріони своїх дітей.

Ембріони можна було вивезти з лікарні Нанкіна тільки за умови, що їх прийме інша лікарня. Однак через юридичні неясності навколо ембріонів в Китаї було складно знайти ще один медичний заклад, згідний приймати в цьому участь. Крім того, сурогатне материнство в Китаї заборонено. Родичам довелося вивести ембріони за кордон - це був єдиний спосіб вирішити проблему.

В результаті батьки загиблої пари вирішили скористатися послугами агентства сурогатного материнства в Лаосі, де це законно. Але і тут виникла проблема - жодна авіакомпанія не погодилась прийняти на борт термос з рідким азотом. Вантаж довелося везти машиною.

У Лаосі ембріони підсадили в матку сурогатної матері, і в грудні 2017 року на світ з'явився хлопчик. Його назвали Тяньтянь.

Проблема в тому, що народився Тяньтянь не в Лаосі, а в Китаї, куди його сурогатна мати приїхала з простою туристичною візою. Оскільки жодного з батьків хлопчика не залишилося в живих, всім чотирьом бабусям і дідусям дитини довелося здавати аналіз ДНК, щоб довести, що це їх онук, і що його батько і мати були китайцями, а значить, і дитина є китайським підданим.

ІА "Вголос": НОВИНИ