Про це пише «Цікаво».

Харчова цінність фальшивих яєць практично нульова, до того ж у них містяться речовини, здатні при тривалому вживанні завдати шкоди здоров'ю (наприклад, Aluminium Potassium Sulphate. Позначення за класифікацією харчових добавок: Е522. Інші назви: Сульфат алюмінію - калію, Alumen kalicum, Potassium alum, Kalialaun, Alaun).

Шкаралупа складається з суміші карбонату кальцію, парафіну і гіпсу. Для жовтка і білка використовуються альгінат кальцію, желатин, пігменти.

Спочатку виготовляється жовток. Спеціально підготовлена хімічна подібна на білок суміш забарвлюється пігментом в жовтий колір і поміщається в спеціальну напівкруглу форму для додавання їй форми кулі. Потім форму з кулею занурюють у розчин вуглекислого калію для формування захисної плівки, яка не дозволяє «жовтку» розтікатися. «Білок» навколо «жовтка» робиться таким же чином, тільки в іншій формі овального виду. Після того, як заготівля яйця створена, її покривають штучною шкаралупою шляхом занурення в рідку суміш парафіну, гіпсового порошку і карбонату калію.

Підробка курячих яєць є прибутковим підпільним бізнесом, так як їх собівартість не перевищує 25 % від вартості справжніх яєць. Підроблені курячі яйця регулярно зустрічаються у продажі у великих містах Китаю, таких як Пекін, Шанхай, Гуанчжоу. Крім цього, урядова газета «Нью лайт оф М'янма» офіційно оповістила, що багато яєць, що продаються на ринках і магазинах - підроблені.

Хоча зовні відрізнити такі яйця практично неможливо, існує ряд способів їх розпізнавання:

-Шкаралупа трохи більш блискуча і шорстка. Але відмінності досить незначні, тому за зовнішнім виглядом визначити штучне яйце непросто.
-Структура «білка» є неоднорідною - розвалюється.
-Білок і жовток розбитого штучного яйця через деякий час утворюють однорідну масу, тому що зроблені з одного матеріалу. 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ