Про це повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган. 

«Прокуратура Києва в апеляції відстоюватиме послідовну позицію та проситиме пом’якшення запобіжного заходу двом киянам, які підозрюються у підпалі незаконно побудованої будівлі Десятинного монастиря УПЦ МП», - зазначила вона. 

Також Сарган повідомила, що генпрокурор Юрій Луценко провів зустріч із народними депутатами, які висловили готовність виступити поручителями для підозрюваних у підпалі.

«За результатами робочої зустрічі керівництва прокуратури Києва з представниками Музею історії України у понеділок (5 лютого. - ред.) будуть сформовані позовні вимоги з приводу захисту інтересів територіальної громади та міста Києва від незаконної забудови біля фундаменту Десятинної церкви», - зазначила Сарган.

Як відомо, раніше петиція з вимогою знести будівлю УПЦ Московського патріархату, розташовану біля Десятинної церкви, зібрала необхідну кількість голосів для її розгляду. Міськрада має розглянути петицію протягом 90 днів.

25 січня націоналісти організацій «С-14», «Традиції і порядок» та «Сокіл» демонтували інформаційний борд храму. Активісти пояснюють свої дій тим, що УПЦ МП не мала права щось будувати на цій землі. 

УПЦ МП називає цю споруду Володимиро-Ольгинським храмом свого Десятинного чоловічого монастиря.

27 січня Шевченківський райсуд Києва заарештував на 2 місяці з альтернативою застави двох підозрюваних у спробі підпалити цю будівлю.

3 лютого на території Національного музею історії України триває акція за участі представників націоналістичних організацій та мешканців Києва з вимогою знести каплицю УПЦ МП, яку звели біля фундаменту Десятинної церкви. 

ІА "Вголос": НОВИНИ