Про це йдеться в сюжеті ICTV.

«Родина жінки, яка ледь не народила на сходах, подала на пологовий до суду з вимогою звільнити головного лікаря. Але його навіть не відсторонили. Внески в пологовому – досі звичайна практика», – ідеться в сюжеті.

Лікар-акушер Сергій Бакшеєв каже, що в лікарні жінок постійно змушують сплачувати «кругленькі суми у благодійний фонд». «Це фонд, у який мешканці нашого району примусово здають гроші. У нас немає безкоштовної допомоги. У нас немає допомоги благодійної. У нас змушують лікаря озвучувати ціни для пацієнтів», – розповів він.

Після цієї ситуації столична влада почала перевіряти пологові будинки – порушення виявили лише у згаданій лікарні. У благодійному фонді лікарні незаконно «осіло» понад 1,5 млн грн, зібраних з породіль. «У приймальному відділенні пологового будинку сидить людина – неофіційно сидить. Немає ні договору оренди, нічого, і якось вона приймає внески від людей, які поступають до пологового будинку. За 2013 – перший квартал 2015 року надійшло 10,7 млн грн до благодійного фонду, з яких у пологовий будинок повернулося 9,1 млн грн», – зазначила перший заступник директора департаменту внутрішнього фінансового контролю та аудиту КМДА Оксана Колтик.

Своєю чергою, у Міністерстві охорони здоров’я зазначають, що благодійні фонди є законними за умови, що внески сплачують добровільно. 

ІА "Вголос": НОВИНИ