Про це повідомив ВЗГ ГУ МВС України в місті Києві.

Сумку знайшли міліціонери на платформі станції метро «Шулявська».

У середині сумки була велика кількість грошей: 125 тисяч гривень, тисячу доларів США та квитанцію за оплату комунальних послуг.

Вже через кілька годин правоохоронці знайшли власника сумки, ним виявився 52-річний місцевий мешканець.

«Чоловік відразу ж прибув до лінійного управління в метрополітені. Як виявилось, він має інвалідність через важке захворювання. Наразі виникла необхідність у проходженні чергового курсу реабілітації, саме тому чоловік зняв зі свого рахунку усі кошти, які він заощаджував протягом життя.

Повертаючись з грошима додому, в метро йому стало зле. Чоловік вийшов на одній із станцій, перепочив трішки на лаві, сів у наступний потяг і попрямував далі. Саме тоді він і загубив сумку, а правоохоронці — знайшли», - йдеться в повідомленні.

«Згідно посадових інструкцій працівники патрульної служби повинні проявляти пильність під час несення служби, звертати увагу не тільки на підозрілих осіб, а й на різного роду предмети та речі. Саме завдяки сумлінному виконанню своїх завдань правоохоронці вчасно помітили загублену річ», - розповідає начальник Лінійного управління в метрополітені полковник міліції Василь Марчишак.

Василь Марчишак особисто повернув загублені кошти інваліду та побажав швидкого одужання.

У чоловіка навіть не знайшлося одразу слів, щоб висловити безмежну вдячність міліціонерам за повернуті гроші. Як киянин потім зізнався, він був приємно вражений людяністю співробітників міліції: «Саме у такі моменти починаєш вірити у гідність та офіцерську честь українських правоохоронців».

ІА "Вголос": НОВИНИ