Як розповіли в прес-службі столичного відомства, громадяни Російської Федерації перебували в міжнародному розшуку за вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів. Серед них були екс-начальник управління організації матеріально-технічного забезпечення МВС РФ і помічник заступника голови МВС РФ.

Вони звернулися до киянина для отримання підроблених документів, які б допомогли отримати українське громадянство. Після тієї процедури підозрюваний допомагав укласти фіктивні шлюби з громадянками України.

При цьому для прискорення процесу реєстрації шлюбу в територіальні відділи ЗАГСів надавали підроблені довідки про нібито вагітність цих жінок. Надалі протягом місяця шлюб розривався, а розшукувані особи залишалися на прізвищах фіктивних дружин.

Це робило практично неможливим ідентифікацію російських злочинців і надавало їм право вільно перетинати держкордон.

Дії підозрюваного кваліфіковані за ст. 358 (підробка документів) і ст. 332 (незаконне переправлення осіб через держкордон) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання – до семи років позбавлення волі.

У рамках розслідування встановлена ​​і доведена причетність до злочинної схеми співробітника структурного підрозділу Державної міграційної служби України, який сприяв незаконній легалізації розшукуваних осіб. Вироком суду посадовця визнано винним за ст.366 (службове підроблення) та ч.5 ст.27 ст.358 КК України.

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ