«Ми хотіли б нагадати The Sun та Independent, що «Слава Україні» означає «Glory to Ukraine» – патріотичний вираз на кшталт «Нехай живе Франція», «Нехай живе Королева», «Нехай Польща буде Польщею». Чи ви будете називати тих, хто повторює ці фрази, націоналістами і освистувати їх?» – заявили дипломати на сторінці посольства у Twitter.

The Sun написала, що вираз «є скандуванням української армії та націоналістичної течії, які протистоять російським територіальним претензіям до країни», – передає Українська правда.

Independent назвала українське гасло «популістською фразою, яка продовжує використовуватися багатьма українцями після подій 2014 року, коли проросійський уряд у Києві було скинуто, Росія анексувала Крим, і спалахнув конфлікт на сході України».

Нагадаємо, екс-гравці «Динамо» Огнєн Вукоєвич та Домагой Віда, які грають за збірну Хорватії на ЧС-2018, виклали в Instagram відео, на якому кричать «Слава Україні!». Його вони зняли після гри зі збірною Росією, яку Хорватія перемогла у післяматчевих пенальті. Коли ж їхнім відео зацікавилася ФІФА, спортсмени сказали, що пожартували.

Згодом з'явилась інформація, що Футболіста збірної Хорватії Домагой Віду можуть дискваліфікувати за відеозвернення до українців. Проте він отримав тільки формальне попередження від ФІФА і не буде дискваліфікований на півфінальний матч ЧС-2018 проти Англії.

Також футболіст збірної Хорватії Домагой Віда, який опублікував у соцмережі резонансне відео, став причиною маси жартів жартів і мемів.

Хорватський футболіст Домагой Віда вже офіційно виправдався за своє відеозвернення і сподівається, що його вигук «Слава Україні» будуть сприймати, як знак подяки українцям за підтримку протягом усього турніру.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ