Про це на своїй сторінці у «Facebook» написав депутат Київради Олександр Пабат.

«Петиції про зміну/збереження юрисдикції Києво-Печерської лаври, а так само листування з аргументами і погрозами як на користь, так і проти прецеденту, буде передано Мінкульту. Щоправда, колеги з постійної комісії Київради з питань місцевого самоврядування не відкидають можливості в перспективі повернути комплекс у комунальну власність», – зазначив він.

Депутат також підкреслив, що питання передачі лаври з Московського в Київський патріархат викликало обурення з боку нинішніх «смотрящих за об'єктом».

«Незважаючи на те, що об'єкт із подачі Януковича й Азарова з 2010 року перебуває у державній власності (сфері управління Мінкульту), прихильники нинішнього статус-кво обурені самим фактом порушення питання в колах місцевої влади (про що пишуть у численних зверненнях) і навіть нагадують про відповідальність за образу почуттів віруючих, погрожуючи, щоправда, не анафемою, а Кримінальним кодексом», – наголосив Пабат.

Водночас він нагадав, що на офіційному ресурсі Київської міської адміністрації, окрім петиції про передачу лаври в Київський патріархат, яка набрала 10 тис. підписів, було створено абсолютно протилежну – щоби лавра залишилася в межах колишньої орбіти впливу. Ця петиція вже набрала майже 23 тис. підписів.

 

Петиции о смене/сохранении юрисдикции Киево-Печерской Лавры, а так же переписка с аргументами и угрозами как в пользу, т...

Опубликовано Александром Пабатом 13 января 2016 г.

ІА "Вголос": НОВИНИ